Tulossa: Reppureissu Kaakkois-Aasiaan

Vuosi sitten poikaystäväni päätti lähteä kuukaudeksi reppureissaamaan Thaimaahan. Olin vähän kateellinen ja harmistunut, kun en päässyt mukaan, vaikkakin onnellinen hänen puolestaan. Onneksi pääsin etämatkailemaan hänen kanssaan Bangkokin kaduille ja kuva- ja videotervehdyksiä sain pitkin reissua. Silti halusin kokea sen myös itse.

Tänä vuonna televisiossa alkoi pyöriä Amazing race Suomi ja sen ensimmäisessä jaksossa kilpailijat säntäilivätkin pitkin Thaimaata. Mietittiin yhdessä poikaystäväni kanssa olisiko mukava mennä tuonne yhdessä. Pian aloimme miettiä asiaa jo konkreettisemmin, olisiko se todella mahdollista? Jannen elämäntilanne oli jo valmiiksi sellainen, että hän pystyisi olemaan paikkariippumaton, minä puolestaan samaan aikaan tein töitä lasten parissa peruskoulussa ja opiskelin kasvatustieteitä avoimessa yliopistossa. Toisin sanoen työtäni ei pystyisi suorittamaan etänä, mutta opintojani voisi. Olin jo aiemmin harkinnut opintovapaan hakemista ja tämä reissuhaave lopulta sekä nopeutti opintovapaalle hakeutumista että myös mahdollisti reissuun lähtemisen.

Käytännön selvittelyjen, tulojen ja menojen laskemisen ja harkinnan jälkeen olimmekin lopulta siinä tilanteessa, että anoin työstäni opintovapaata kahdeksi kuukaudeksi, josta toisen viettäisimme Kaakkois-Aasiassa. Työllisyysrahasto maksaa opintovapaan ajalta ansiosidonnaista aikuiskoulutustukea ja vaatii, että opinnot etenevät opintovapaalla 4 opintopistettä kuukaudessa. Koska olen motivoitunut opiskelija ja suorittanut näitä opintoja työn ohessa jo useamman vuoden ajan, tiedän että opinnot todella etenevät vähintään vaaditulla nopeudella. Vaihtokauppana saan hengähdys- ja tuumaustauon työelämästä ja samalla paikkariippumattomuuden hetkeksi, eli käytännössä voin opiskella missä päin maailmaa tahansa. Eikö tämä oo aika hyvä diili?

Viikon päästä on siis lähtö edessä. Lennämme ensin Bangkokiin, josta jatkamme Siaminlahden saarille ja sieltä Khao Sokin sademetsän kautta Phukettiin. Loppureissusta poikkeamme vielä Kambodzan puolella Angor Watin temppeleillä ennen helmikuista paluuta Suomeen.

Vuosi 2024 alkaa siis todellisella seikkailulla!       

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑